носете слънчеви очил и диоптрични очила

Грижете се за очите си

October 26th, 2022 by

Всеки от нас трябва да бъде много отговорен за здравето на своите очи. Макар и да не усещаме, много неща могат да навредят на нашите очи, но за жалост това го разбираме на по-късен етап. Затова е добре да се погрижим за тях навреме и да правим това, което зависи от нас, за да ги предпазим максимално дълго.

Ето няколко съвета:

– Носете слънчеви очила.
Добре да направим правилен избор за слънчеви очила, които да предпазват очите ни. Винаги, когато сте навън носете качествени слънчеви очила или диоптрични очила със 100% UV защита. Те предпазват не само самите очи, но и околоочната зона от структурни промени вследствие на излагането на UV радиацията.

– Главоболието може да е сигнал за проблем с очите.
Понякога дори не подозираме, че главоболието може да означава проблем с очите. Затова е добре да се посъветвате със специалист. Да направите очен преглед, както и ако носите очила – да проверите дали сте с правилния диоптър.

– Пийте вода.
Не забравяйте да пиете поне 1,5 литра вода на ден. Добрата хидратация е важна, за да избегнем главоболието, напрежението в очите и усещането за сухота.

– Изкуствени сълзи за очи.
Понякога усещаме сухота в очите поради различни причини – лекартсва, фактори на средата и т.н. Това може да доведе до зачерваване и дразнене на очите. В тези случаи е добре да се подсигурим с изкусвтени сълзи за очи, за да облекчим неприятното усещане и дискомфорт.

– И не забравяйт да мигате 😉
Не забравяйте да мигате. Когато не мигаме достатъчно четно очите ни „изсъхват“ и усещаме напрежение в тях.

Специалистите препоръчват да се прави очен преглед или очен скрининг поне веднъж годишно. По този начин ако има зараждащ се проблем, ще получите съвет как да го избегнете, а ако това е невъзможно, то поне как да повлияете положително на неговия прогрес. За наша радост такъв тип прегледи вече се предлагат и в някои Оптики.

Вижте повече в сайта на optika.bg.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg