5 храни за силна имунна система

5 храни за повишаване на имунитета

June 22nd, 2022 by

Всеки човек предпочита да повиши имунитета си по натурален начин и с натурални съставки като някои плодове, зеленчуци, подправки, водорасли и т.н. Ето 5 храни, които ще повлияят благоприятно на вашата имунна система:

1. Чесън
От древни времена чесънът се използва като лекарство. Той може да се добавя към много ястия за допълнителен вкус, но също така съдържа съединения като алицин, диалил дисулфид и s-алил цистеин. Чесънът може да укрепи имунната ви система, да повиши защитните сили на тялото ви и да има положителен ефект върху кръвното налягане и високите нива на холестерола.

2. Джинджифил
Джинджифилът може да помогне за намаляване на възпалението и успокояване на извисеното гърло, както и при гадене. Джинджифилът помага при болки в стомаха, при настинка.

3. Куркума
Куркумата се бори с възпалението и дори да има положително въздействие при остеоартрит и ревматоиден артрит. Добавете го към чая си от джинджифил, който е най-ефективен в комбинация с черен пипер (помага ви да усвоите куркумата), канела, лимон и мед. Това е истински имуностимулатор.

4. Спанак/къдраво зеле
Зелените като спанак и зеле могат лесно да бъдат наречени суперхрани, защото са богати на антиоксиданти и витамини. Спанакът, например, е пълен с антиоксиданти и бета каротин, докато къдравото зеле може да ви помогне да имате гладка кожа и да предотвратите заболявания като Алцхаймер или артериосклероза.

5. Боровинки
Боровинките са не само вкусни, но и богати на антиоксиданти. И ние знаем, че антиоксидантите предпазват телата ни от увреждането на свободните радикали. Освен това боровинките са питателни и добър източник на фибри, витамин С, витамин К и манган. Не на последно място, боровинките са в състояние да понижат кръвното налягане.

Правилното хранене е един от най-важните фактори, допринасящи за здравата имунна система. Добавки като CoQ10Blue-Green Afa AlgaeColactive 3 и др. също имат доказано положително въздействие, но не забравяйте първо да се консултирате с лекар.

Вижте повече в уебсайтът https://aquasourceproducts.co.uk/.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg