Как работи планкът?

фитнес тренировка, планк

За да сме здрави и енергични е нужно да се погрижим за физическото и менталното здраве едновременно. За радост спортът работи във всички посоки и ни кара да се чувтсваме по-добре.

Не забравяйте, че е трудно само в началото, може би защото не се вижда и усеща ефект. Щастието идва, когато започнете наистина да виждате мускули, както и да усеюате повече тонус и енергия. Ето това е моментът, в който осъзнавате, че си е струвало и че искате това да продължи.

Освен кардио тренировки, има доста интересни упражнения, които на пръв поглед изглеждат лесни и ненатоварващи. Вижте обаче техниката на планка, без значние дали ще го изпълнявате вкъщи или във фитнес залата.

Планк – изумително упражнение, без никакво движение, което изисква участието на всички мускули? Цялото тяло трябва да бъде в отлична координация – от коленете до раменете. Днес ти разкриваме 4-е тайни на перфектната планк позиция. Опитай да подобриш своята следващия път, когато имаш тренировка в залата или у дома.

ПОСТАВИ ЛАКТИТЕ СИ ТАКА, СЯКАШ ИСКАШ ДА ИЗБУТАШ ПОДА ДАЛЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ
За да издържиш по-дълго в планк позиция, е необходимо да застанеш правилно от самото начало на упражнението. Нека тялото ти бъде в перфектно права линия. Ушите, раменете, коленете и глезените ти трябва да бъдат в една равнина. Постави лактите си точно под раменете под 90-градусов ъгъл. Започни като застанеш на длани и колене. Продължи да четеш за планк.

 

Next Level Fitnes е фитнес в София от ново поколение, предлагащ всичко за спортуващите на едно място 🙂

– групови тренировки

– тренировки с инструктор;

– индивидуални тренировки;

– функционални тренировки;

– пилатес и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.