Съвременни методи за лечение на разширени вени

June 4th, 2020 by

Разширените вени вече могат да се лекуват и без хирургическа намеса, като най-популярните методи са ендовенозната лазерна аблация, както и т. нар. склеротерапия с пяна под ултразвуков контрол.

Вижте и останалите методи:

Ендовенозна лазерна аблация (ЕVLA/ELVeS)

Безкръвен метод за постоянно премахване на разширените вени. Лечението е без болничен престой, без белези, без болка и без странични ефекти. След тази процедура за лечение на разширени вени пациентът веднага ще може да се движи свободно!

Склеротерапия

Склеротерапията по същество представлява миниинвазивен метод на лечение, при който се инжектира малко количество склерозиращ агент (склерозант) във вътрешността на разширената вена с цел стените й да бъдат слепени като по този начин тя се изключва от кръвообращението и кръвта компенсаторно се насочва към други съседни нормално функциониращи вени.

Механо-химична аблация (MOCA – ClariVein)

Механо-химичната аблация (МОCА) е иновативен метод за лечение на разширени вени, при който със специално устройство (катетър) с въртящ се връх се впръсква във вътрешността на вената специално вещество. Уникалното на този метод на лечение е, че не се налага прилагането дори и на местна упойка (т.нар. тумесцентна анестезия). Процедурата е изключително кратка, ефективна и щадяща. Не се налага нито болничен престой, няма разрези, шевове, белези и болка. Продължителността на процедурата е около 15 мин., след което пациентът си тръгва.

Амбулаторна микрофлебектомия

Амбулаторната микрофлебектомия е минимално инвазивна процедура за отстраняване на големи повърхностни, силно изпъкнали и нагънати варикозни вени. Тези вени се премахват със специални инстументи като се работи през малки разрези с размери около 3-4 мм, поради което след интервенцията не остават белези. По време на процедурата се използва местна упойка.

При необходимост методът се прилага в комбинация с ендовенозна лазерна аблация и/или склеротерапия за постигане на оптимални резултати.

Еластокомпресивна терапия

Еластокомпресивна терапия – действието на компресивните средства се изразява в намаляване на отока, ускоряване на венозния кръвоток, подoбряване на действието на мускулната помпа, подобряване на микроциркулацията и лимфния дренаж. Средствата за комресивна терапия са ластични чорапи с различна степен на комресия и различна дължина, еластични бинтове и специални апарати за пневматична компресия. Комресивната терапия с ластични чорапи и бинтове е задължителна след провеждане на миниизвазивно лечение на разширените вени.

 

Посетете уебсайта на Венозен лазерен център Варикс Клиник и се запознайте със съвременните начини за лечение на разширени вени, които Д-р Ангел Радев и неговият екип осъществяват.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg