Ремонт на покриви

ремонт на покриви и покривни конструкции
Всичко за ремонта на покриви и покривни конструкции

Ремонтните дейности у дома са сложен процес, изискващ специфични знания, комплексни умения, перфектна подготовка и дългогодишен опит в областта. Импровизациите не са особено полезни при такава сериозна задача, която пряко е свързана със сигурността и комфорта на жилището ви. Точно заради това, ние смятаме, че при необходимост от ремонт на покрив е изключително важно да се обърнете към специалисти, които адекватно ще отговорят на нуждите ви, прецизно ще анализират сегашното състояние на дома ви и професионално ще извършат своите задължение съобразно европейските стандарти, основните строителни правила – плюс тези за безопасност.

В търсене на идеалните и най-отзивчиви майстори за ремонт на покрива – без значение дали търсите специалисти в покривите в София или искате да поправите покрива на жилището си в Пловдив, а защо не и да ремонтирате покрива в морската си вила във Варна, вие ще попаднете на сравнително еднакъв диапазон от услуги, оферти и предложения.

Цените варират приблизително еднакво във всички региони на страната – в това число и за ремонт на покриви във Велико Търново, където, между другото, търсенето и предлагането е най-голямо. Разбира се, по-големите строителни и ремонтни фирми, винаги са готови с атрактивен ценоразпис, сред който попадат и специални отстъпки – дали за определена услуга, даден сезон и т.н.

Фирми за ремонт на покриви

Материали ремонт покриви
Специализирани фирми за ремонт на покриви

Ако ви очаква ремонт на покрива, грижливо изберете фирмата, която ще го извърши. Основните критерии, които трябва да формират избора ви, са наличие на опитен екип с добра репутация в бранша, пълен комплект от необходимите модерни машини, техники и специални подходи в по-бързото и оптимално ремонтиране на покрива и разбира се, допълнителни екстри като скоростно осъществяване на услугата (в това число и възможност за експресна поръчка), гаранционна клауза, поддръжка и т.н. Естествено, компромисът с цената е препоръчителен. Най-добре е да не правите кисели физиономии, когато чуете малко по-висока от очакваната цена. В крайна сметка, става въпрос за покрива над главата ви, за вашето жилище! Пазаренето и идеята да спестите някой лев в случая са напълно немислими.

Варианти на материали за покрив

Съществуват няколко основни изисквания, които потребителите отправят при поискване на услугата ремонт на покрива. Основното е смяна на керемидите. Възможно е и пренареждане на сегашните керемиди от покривната конструкция, и тяхното напълно заменяне за нови такива. Често, клиентите отдават и предпочитания към поставяне на битумни керемиди. Те са сравнително нови на пазара, като осигуряват максимална стабилност и сигурност за вашия покрив и дом изобщо. В изграждането на нова покривна конструкция, керемидите не са единствената опция. Напротив, все още много хора отдават предпочитанията си към дървените материали. Те не са най-надеждният избор, но затова пък са естетически издържани.

Хидроизолация и топлоизолация на покрив

хирдоизолация и топлоизолация на покрив
Хирдоизолация и топлоизолация

Естествено, когато става въпрос за ремонт на покрива – в София, Пловдив, Варна, Велико Търново или който и да е друг град или населено място в страната, хидроизолацията винаги е на дневен ред като специална екстра. В миналото, тя изобщо не е била развита и точно поради тази причина, в днешни дни, заявките за спиране на течове – към традиционната услуга ремонт на покрива – са крайно много като численост. Течовете от покрива и покривните конструкциите, могат да доведат до много сериозни щети за жилището ви като цялостна сграда, до вредоносно влияние в интериора и покъщнината, а дори и до развала на важни домакински електроуреди, които дори са застрашени и от токови удари. Ето поради тази причина, хидроизолацията днес е повече от задължителна при евентуална заявка за ремонт на покрива. Често, тя е придружена и от заявка за топлоизолация, както и за шумоизолация. Трябва да стане ясно обаче, че ако топлоизолацията и шумоизолацията са допълнителни функции, които е добре да притежава вашият покрив след ремонт, то хидроизолацията е жизнено важна. С подобна модерна система, неуморното и тягостно спиране на течове в дома ви, ще бъде забравено и оставено в миналото. Хидроизолацията – ако е извършена с висококачествени материали, първокласна техника и уреди – е сигурна и надеждна защита за вашето жилище. Всички видяхме какво стана във Варна по време на проливните дъждове,нали? Строителните грешки, между другото, са в основата на голямата трагедия в българската морска столица. С хидроизолация плюс пълен ремонт на покрива, вие си осигурявате възможно най-добрата защита срещу подобни природни бедствия и наводнения.

Най-важното при ремонт на покрив

В заключение ще добавим, по-скоро ще повторим, че перфектният ремонт на покрива, висококачествената хидроизолация и експертното спиране на течове задължително трябва да бъде извършено съобразно техническите изисквания и от утвърдени майстори в областта. Не се подлъгвайте, като си мислете, че спестените пари за строителен труд няма да окажат негативно влияние на покривната конструкция и на комфорта в жилището ви. Изберете професионалистите и се доверете на експертното мнение!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.