Ключар и ключарски услуги денонощно

Ключар и ключарски услуги денонощно

Ключар, който изпълнява денонощни ключарски услуги и който при повикване се отзовава бързо и професионално да отключва повредената брава и решава проблемите със загубения или счупен ключ.

Всъщност това да търся ключар вечер или по-скоро казано посред нощ ми се случи тези дни. Именно затова реших да направя тази публикация и да помогна на всички, които търсят добър и надежден ключар с няколко съвета какво да правят, когато се изправят пред залостената врата или счупената брава.

Първото, което направих беше да проуча малко пазара и да видя какво се предлага. Целта ми беше да попадна на надежден ключар, който работи бързо, качествено и евтино (чувал съм и космически суми за отваряне на врата посред нощ, но то човек като е на зор).

Оказа се че ключарите в България са се обединили или поне си имат асоциация (или съюз) и сайта им е nalob.com, която се казва Национален съюз на ключарите в България и обединява ключарите и автоключарите в страната. Първото нещо, което ми направи впечатление на уебсайта на асоциацията е, че там предупреждават клиентите на такива услуги да не се доверяват на агресивната реклама или иначе казано на стикерите по всички входове дето ги лепят и на които пише ключар и само един телефонен номер без адрес. Казва се още в съобщението: „Клиенти – внимавайте! Може да станете жертва на непрофесионална и много скъпа услуга. Често пъти това не са професионални ключари, но от стремежа за завладяване на клиенти, те се обединяват в съмнителни картели, без да могат да извършат съответната услуга.” Дали е така не мога да знам. В уебсайта се казва още, че е хубаво да се изисква служебна карта на ключаря, който сте си извикали.

отключване на брави от ключарМоето проучване и търсене за целите на тази статия продължи с търсения в google за това как върви ключарския пазар  и въобще има ли предлагане. Оказа се, че в гугъл супер много ключари и ключарски фирми са си направили яки сайтове и са си пуснали реклами за всевъзможни услуги. Най-вече, разбира се предлагат денонощна ключарска помощ и аварийни ключарски услуги., отваряне на врати, включително има такива за автоключарска помощ и автоключове. Оказа се, че освен брави, врати и автомобили, могат да отключват и сейфове и каси, така, че ако ви се наложи посред нощ да търсите кой да ви отключи сейфа, имало кой.

Някои от фирмите предлагат и различни решения за сигурност, специални браво, блиндирани врати, инсталация на СОТ и изграждане на цялостни алармени системи и инсталация за охрана на обекти. Разбира се, вероятно тези услуги не е добре да ги търсите посред нощ, а да си направите проучване и да си изберете по светло най-добрата оферта за това, което ви интересува.
заключени ключове в автомобил
Вероятно доста търсена услуга е и отваряне на автомобил, ако съм си забравил ключовете в колата. Някои от автомобилите имат автоматично заключване и това често пъти оказва лоша сега, въпреки, че е по-сигурно, ако забравим да заключим. Често пъти и деца се заключват в автомобила и тогава викането на ключар става наистина спешно и наложително и неговата помощ се оказва още по ключова.

Цени на ключарските услуги

Разбира се ползването на ключарски услуги зависи от много фактори, но е нормално когато извикате спешен ключар вечер, цените да са по-високи сравнено с например, ако го извикате през деня. Това, което ми направи впечатление е, че цената на повикване за град София варира от 10 до 50 лева за някои. Освен това отделно се таксува и услугата, която се извършва. Като се започне от отключване на обикновени секретни патрони, които варират като цени от 15 лева до 70 лева и се стигне до отключване на касови брави и специални ключалки и патрони, което може да достигне до 200, а в някои случаи до 500 лева. Вероятно цената варира от сложността на бравата и времето, което отнема на ключаря за отварянето й.

ключарска помощ по домовете
Реших да видя как са услугите по градове.

Ключар и ключарски услуги София

В София положението май е най-добре и има доста фирми, които се занимават с услугата. Тук разбира се и пазарът е по-голям и апетитен и затова са се нароили и толкова фирми. Те покриват всички квартали за София: Банишора, Бели Брези, Бенковски, Бокар, Борово, Бояна, Бункера, Бъкстон, Витоша, Военна рампа, Враждебна, Връбница, Гара Искър, Гео Милев, Горна Баня, Горубляне, Гоце Делчев, Дианабад, Димитър Миленков, Драгалевци, Дружба 1,2, Дървеница, Западен парк, Захарна фабрика, Зона Б-18, Зона Б-19, Зона Б-5, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Илинден, Илиянци, Киноцентър, Княжево, Красна поляна, Красно село, Крива река, Кръстова вода, Лагера, Лев Толстой, Левски, Лозенец, Люлин, Малашевци, Малинова долина, Манастирски ливади, Медицинска академия, Младост, Модерно предградие, Мотописта, Мусагеница, Надежда, Обеля 1, Оборище, Овча купел 1,2, Орландовци, Павлово, Подуяне, Полигона, Разсадника, Редута, Република, Света Троица, Свобода, Сердика, Сердика, Симеоново, Славия, Слатина, Стефан Караджа, Стрелбище, Студентски град, Суха река, Суходол, Триъгълника, Фондови жилища, Хаджи Димитър, Хиподрума и Яворов , Хладилника, Христо Ботев, Централна гара, Център.
Цените за спешно викане на ключар за град София са като описаните в горния параграф и общо взето варират от времето, когато го извикате и от това какво има да се свърши.

Ключар и ключарски услуги Варна

По ключари и ключарски услуги Варна, положението е почти същото, като отново има доста фирми в резултатите на google и разбира се не малко от тях рекламират своите услуги в търсачката с платена реклама. Град Варна и региона на Варна в случая са покрити от фирмите като хващат отделните квартали: Младост, Трошево, Аспарухово, Аксаково, Кайсиева градина, Център, Винс, Левски, Цветния квартал, Гръцкия квартал, Виница, Св.св. Константин и Елена, Слънчев ден, Златни пясъци и други.
Цените и тук варират в зависимост от ключарската услуга, какво се отключва и кога е повикан специализираният ключар.

Ключар и ключарски услуги Пловдив

Ключарските услуги в град Пловдив също са добре засегнати и ключарите са се постарали да направят хубави и добре оптимизирани уебсайтове за своите услуги. Въпреки, че все пак се забелязва не толкова агресивна конкуренция както в София и Варна. Ключарските услуги се предлагат в рамките на град Пловдив и региона и засягат и кварталите Център, Съдийски, Ботев, Каменица, Младежки хълм, Смирненски, Гагарин, Захарна фабрика, Кършияка, Международния панаир.

Ключар и ключарски услуги Стара Загора

В Стара Загора, това което прави впечатление е, че ключарските услуги и ключарите не са много добре представени в интернет и основно при търсене се появават по-скоро каталози и справочна информация отколкото отделни сайтове на ключари с промотиране на техните услуги. Въпреки всички, са ключарите покриват и предоставят ключарската услуга за всички квартали на Стара Загора и региона като Атюрен, Зора, Лозенец, Бъбрава, Казански, Три Чучура, Колю Фичето, Железник, а и за град Казанлък.

Ключар и ключарски услуги Бургас

Ключарите и ключарските услуги в град Бургас и региона са добре представени. Предлага се извършването на денонощни ключарски услуги за град Бургас, Поморие и региона, като са покрити основните квартали на Бургас, а именно Братя Миладинови, Изгрев, Петко Слайвейков, Възраждане, Лазур, Победа, Зорница, Меден Рудник.
За по-малките градове не съм правил своето проучване и предполагам, че там ключарската услуга също я има. Предполагам и че малките ателиета на ключари не присъстват добре в интернет, но това се обеснява с по-малката конкуренция в малките градове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.