Как да се справите с интервюто за работа и с преговорите за заплащането

Интервю за работа

След като най-накрая Ви поканят на интервю за работа, е време да се подготвите за евентуалните задавани въпроси, както и за прегоровите за заплащането. Освен това е изключително важно да успеете да прецените дали да приемете предложението.

Какви са Вашите изисквания за заплащането? Според моите разбирания, обхватът на заплатата за моята позиция  е от 20 до 35 хиляди лева на годиан. С моя опит и квалификация ще бъда напълно задоволен със заплащането от ранга на 30 до 40 хиляди лева. Също така, можете да кажете „За подобни позиции в бранша заплатата варира от 20 до 30 хиляди лева, така че аз очаквам заплащането в този обхват”.

Имате ли някакви въпрос? Да, имам. Прегледах добре описанието на предлаганата позиция и проучих структурата на Вашата компания, но би било добре, ако ми опишете както протича един обикновен работен ден на служителя.

Готови сме да ви предложим заплата от Х сума, бихте ли приели? Предложението Ви звучи щедро, но бих приел (посочете малко по-висока сума, с 2-4 хиляди лева на година повече), за да стана част от Вашата компания. Ако интервюиращият откаже искането и отново предложи първоначалната заплата, кажете „Благодаря Ви. Това е много щедра оферта. Допълнителен отпуск от 1 седмица или някакъв седмичен (месечен) бонус би бил чудесен и мотивиращ, за да приема работата.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.