Как да се доверявам

Доверявне

Хората може да са жестоки, а от миналото често боли. Способността да се доверявате след причинена за цял живот травма или предателство е труднопостижима, но не и невъзможна особено, ако намерите сродната си душа. Затова дали причината за страданието ви е от взаимоотношения мъж-жена, приятелство, роднини, запомнете, че не трябва да пренасяме болката в бъдещето и да се страхуваме от него и хората, които срещаме. Ето няколко съвета как да се справим с това:

Търсете доброто у хората. Когато били наранявани преди, започвате да търсите лошото в останалите. Недоверието е трудно да бъде преодоляно, но ако се постараете да намерите доброто у хората наоколо, Вие ще можете да го намерите в най-близките до Вас.

Общувайте с тези, които Ви обичат. Разговаряйте искрено с хората, които желаете близо до себе си и на които можете да се доверите. Бъдете честни с онези, които цените и те също ще Ви отвръщат със същото.

Кажете Сбогом на страха. Страхът от грешки подсилва недоверието, което сте изградили у себе си към околните. Игнорирайте страха от това да бъдете изоставени, излъгани или подведени. За да се доверите на околните, трябва да изградите отношения, които са лишени от страха, създаден в миналото.

Обичайте се. Ако анализирате причините за неспособността да се доверявате на другите и преговорите всички онези събития, които са Ви докарали до това положение, ще съумеете да триумфирате над тях и да не ги допускате никога да се повторят. Върнете се назад в миналото и направете списък с всички онези личности, които са Ви наранили. Вместо да виждате тях във всеки нов срещнат човек, Вие ще откривате позитивни и прекрасни качества, които предразполагат към доверие.

Довере се на някого. Ако сте били постоянно наранявани от действията на човек в миналото, би могло да е трудно да успеете да се доверите отново. Накарайте себе си да излезете от комфортната си зона и изберете един човек, който да Ви върне доверието в хората изобщо. Може би, не всеки от тях заслужава Вашата вяра, но спирайки да се доверявате, Вие спирате да живеете и да обичате.

Усъвършенствайте доверчивостта си. Бъдете горди, че хората във Вашия живот вярват в самите Вас. Това е чест и Вие трябва да отвърнете със същото. Ако постоянно подсилвате своето доверие в хората, ще видите, че и те ще го правят. Доверявайте се на другиоте и те ще Ви се доверяват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.