Търсене на работа - как

Как да организирате търсенето на работа

March 10th, 2014 by

Търсенето на работа е почти като същинска работа на пълен работен ден. Колкото повече търсите, толкова по-трудно става да бъдете позитивно настроени и фокусирани в целта си. За да улесните процеса е нужно да организиране търсенето, както и да използвате пълноценно времето си и своята система, система и пак система.

Организиране на търсенето на работа – стъпки

Набележе пазара, региона, индустрията, степента на развитие на компанията и сферата си на работа. Искате ли се преместите в друг град, заради определена позитя? Уменията Ви приложими ли са в повече от една област? Ако сте добри в продажбите, например, най-вероятно, Вие можете да продавате всичко – от обувки до софтуерен продукт.

Претърсете до основи уеб сайтовете за работа от типа на jobs.bg.Преглеждайте кариерните списания за Вашата специалност. Възползвайте се от всички съществуващи книги за ръководтсво по професионално развитие.

Водете си стриктни запивиси за всичко – включително и на контактите, важните дати, първоначалнтие и последващите втори интервюта. Сайтове като JobFiler.com предоставят приложения, които улесняват търсенето на работа. Публикувайте резюмето си в сайтовете с предложения за работа като Monster.com и в отделите по човешки ресурси. Отговорете на обявите във вестниците и кандидатсвайте онлайн.

Наемете си професионален кариерен консултант, за да Ви насочи в правилната посока. Той или тя може да Ви помогне във всичко – от оформянето на резюмето до подобряване на уменията за търсене на работа в мрежата и очертаване на кариерните цели и Вашите лични очаквания. Попитайте библиотекаря или директора на неправителствената организация, подпомагаща заетостта на младите в региона си за евентуални безплатни или евтини услуги за кариерно консултиране, както и за кариерни форуми.

Включете се в група за търсене на работа. Членовете в подобна група обикновено взаимно се насърчвават и споделят един с друг изпробвани практични съвети и тактики за успех на пазара на труда.

Бъдете обществено ангажирани и поддържайте личните си умения. Ако сте медицинска сестра, станете добровелец в кварталната клиника. Ако сте адвокат, дайте своя принос в местния Център за правна помощ.

Подредете приоритетите си. Преценете до най-малката подробност какво искате да правите и какво търсите, за да можете винаги бързо и конкретно да изброите целите си. Пълното резюме на плановете Ви в професионален план винаги може да бъде изрецитирано – практикувайте по-често този монолог. Споделете го с хората около Вас и ги разпитайте дали могат да Ви препоръчат някого, с когото да поговорите или да се консултирате.

Всичко, което правите трябва да бъде част от една обща система. Разбира се, основно Вие ще се занимавате с търсене на работа, но ходенето на църква, на сбирки за млади родители или на парти не е забранено. С колкото повече хора общувате, толкова повече се увеличават необходимите за Вас контакти.

И като за финал

Създайте си план за деня, който да включва прозвънявания, сърфиране из мрежата, систематизиране на търсенето на работа и естетсвено, интервютата. Не се затваряйте у дома, а излизайте навън, за да общувате с хората.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg