Как да преодолеем страха по време на интервю за работа

съвети интервю за работа

Подготвата за интервю за работа може да бъде наистина много стресиращо. С удачното проучване и тренировка предварително обаче, вие бихте могли да сте готови за каквото и е да бъдещо интервю. Търсенето на работа и поканата за интервю понякога са плашещи. Запомнете, че е особено важно да сте спокойни и просто да бъдете себе си. Не забравяйте за своите положителни страни и акцентирайте върху причините защо бихте могли да сте идеално попълнение в екипа на компанията, за която е насрочено интервюто. Следвайки няколко практически стъпки и усланяйки се на определени разтоварващи техники, вие ще успеете да се справите с всяко бъдещо интервю.  Хвърлете им един поглед и преодолейте страха си по време на интервюата за работа, които ви предстоят.

Проучете добре позицията, за която кандидатсвате. Дори сте напълно запознати с нея, опитайте се да намерите още допълнителна информация, за да прецените какви ще са евентуалните въпроси, които ще ви зададат.

Отпуснете се в деня на интервюто. Направте няколко разтоварващи упражнения, за да изпуснете парата. Прегледайте бележките си още веднъж и не забравяйте да се успокойте.

Запишете си всичко, което вие бихте желали да попитате преди интервюто. Ако сте наясно какво искате да знаете, ще улесни събеседването и ще ви накара да се чуствате много по-подготвени.

Репетирайте част от въпросите, които искате да зададете или пред огледалото, или пред някой близък или познат.

Подберете облеклото, с което ще се явите на срещата, няколко дена преди нея. Дрехите трябва да са едновременно и удобни и подходящи, за да изглеждате надеждни и представителни.

Дръжте се уверено и запомнете, че усмивката е много важна по време на интервюто. Успокойте се и бъдете себе си. Не забравяйте да зададете въпросите си и знайте, че интервюиращите също са хора. Най-вероятно те също са притеснени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.