дебитна карта безопасност

Как да използваме дебитната си карта умно и безопасно

October 22nd, 2013 by

Подобно на кредитните карти, дебитната карта може да служи за разплащания. Разликата е, че с кредитната карта, вие харчите пари от одобрен кредитен лимит, които после трябва да върнете, а при дебитната карта, парите идват от ваша сметка и те са предварително акумулирани от вас там.

Ако внимателно използвате дебитната си карта, ще можете да плащате с нея без да харчите неразумно, както и ще намалите риска от загуба на пари при кражба или загубване на картата.

Едно от основните неща, които трябва да спазвате е да проверявате своя баланс периодично и да си давате сметка дали харчите разумно или правите импулсивни покупки. Тази стъпка ще ви помогне да изградите култура на харчене на пари.

Запомнете вашия PIN. Важно е наистина този код да е в главата ви, а не написан някъде в портфейла. Така ако загубите или ви откраднат дебитната карта, трудно биха могли да я използват без кода.

При кражба или загуба на дебитна карта, се опитайте да я блокирате колкото е възможно по-бързо. Това ще предотврати опити за нерегламентирано ползване на вашата карта.

Пазете картата си на сигурно място. Примерно не я слагайте в джоб, в който лесно може да падне и да я загубите. Добре е дебитната ви карта да стои в портфейла или на друго сигурно място, където пазите останалите си документи и от където трудно би изпаднала.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg