Как да направя добра рекламна кампания

Няколко са важните стъпки и неща, които трябва да направите за да направите наистина добра и успешна рекламна кампания. Едно от важните неща в началото е да определите таргет групата на вашия продукт или услуга. Иначе казано за кой е предназначен вашия продукт. Това може да направите базирайки се на анкети, маркетингови проучвания, конкурентни анализи.
След като определите своя таргет, трябва набележите каналите, в които ще тече вашата реклама и как най-ефективно бихте достигнали до таргет групата.Проучете и цените на съответните рекламни канали и проверете дали дадения канал е достъпен за планирания бюджет. Ако не е, може да замените с друг канал. Например да се откажете от телевизионна реклама за сметка на печатна реклама.
След като вече имаме набелязани канали е важно да се предвиди рекламен бюджет. Тук освен, че трябва да определите необходимите средства, е добре да направите анализ колко потребители би ви донесъл всеки вложен лев и дали разхода е оправдан спрямо крайните резултати и печалби.
След като бюджета е заложен трябва да се измисли логиката и самите реклами като криейтив и реализация. Тук трябва да се планира спрямо предвидения бюджет. Друго важно нещо е анализа на резултатите по време и след рекламната кампания. Обработката на резултатите и отчитане на ефективността на рекламната компания.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.