Безплатна програма за редактиране и обработка на снимки

Ако от време на време ви се налага да обработвате снимки, като например да ги преозрамерите, настроите яркостта, замаскирате или изрежете нещо, но в същото време не искате да давате пари за подобна програма или да ползвате нелегални, в интернет има много безплатни решения за това.
Тук ще представим няколко безплатни програми за обработка на изображения. Те са доста популярни и много хора ги използват в своята работа.

PhotoScape е първата програма за обработка на снимки, която ще представим. Тя се използва от много хора по света и те я препоръчват като любим редактор за изображения.
GIMP е друга особено популярно програма за обработка на снимки с отворен код. Първоначални е разработена за Unix/Linux системи, но след като може да се и в windows, тя си получава името “безплатният фотошоп”.
Paint.NET е друга много популярна програма за обработка на изображения. Разработена е във вашингтонския университет и продължава да се поддържа и разработва от студенти в този университет.
Която и от програмите да изберете може би ще ви трябва малко време да се научите и да свикнете да работите с тях. Добра идея и да прочетете някое ръководство в интернет как се ползва съответната програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.