Как се боядисват яйца и интересни рисунки на яйца

April 10th, 2012 by

Великден наближава, а той се характеризира с няколко традиционни гозби. Вече ви показахме как се меси козунак, а сега е ред да си поговорим за великденските шарени яйца и поспециално за това как се правят, тънкости при боядисването и как да ги нашарите за да станат атрактивни.

Боядисването на Великденски яйца е хубава традиция, запазена с времето. Традицията повелява първото боядисано яйце да е червено и да се остави до иконата за да пази къщата. То трябва да предстои до следващия Великден и да замести яйцето от предния Великден.

Боядисването на яйца всъщност въобще  не е сложен процес. За целта е необходимо да си набавите нужния ви брой яйца, боя за яйца, която може да закупите от доста хранителни магазини. Може да вземете и различни апликации или просто да импровизирате с тях.

Първото нещо, което трябва да направите е да сварите яйцата. За целта измийте добре всяко яйце и ги подредете в тенджера със студена вода, която да ги покрива. Подсолете водата и включете котлона. Яйцата е добре да са твърдо сварени, т.е. ги варете поне 10-12 минути (засича се след като водата заври). След като сварите яйцата ги оставете да поизстинат заедно с водата. Ако добавяте винена киселина за да станат на кристалчета, то тя трябва да се добави в края на варенето.

След като яйцата са сварени и изстинали ги извадете и подсушете. Пред това време може да сте разтворили боите, както е указано на опаковката на всяка боя и да сте ги подготвили в отделни съдове.

Ако искате преди да пускате яйцата може да се заиграете и да правите различни декорации по тях. Това може да става със свещ или пастели като рисувате ралзични форми по яйцето. След като го пуснете в боята, местата на рисунката са различно оцвветени.

Друга техника е да сложите яйцето във фин чорап, като между яйцето и чорапа слагате различни листа и завързвате здраво. Всичко се пуска в боята и след като го извадите и махнете чорапа и листата, самото листо се е отбелязало с ефектна картинка.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg