Как се пращат снимки по интернет

Пращането на снимки не е никак трудно и може да го направите по няколко начина.
Първото, което трябва да направите обаче е да свалите файловете (снимките) от вашия фотоапарат или камера и да ги имате на вашия си компютър.
Начините по които може да изпратите снимки са общо взето:

– изпращане на снимки и други файлове по електронна поща
За целта трябва да имате регистриран email адрес, както и да имате email адреса на получателя на снимките. За да изпратите снимките, трябва да отворите пощата и да се логнете в мейла си. След което дайте на бутона за писане на ново писмо.
След като се отвори формата за писане, ще имате възможност или бутон за прикачване и на файлове към писмото. Натиснете го. Ще се отвори форма за търсене на снимките във вашия компютър. Намерете тези които искате да пратите и ги прикачете към писмото.
Повтаряйте действието докато прикачите всички снимки които желаете и след това се върнете в самото писмо, допишете текста към него, както и не забравяйте да впишете email адреса на човека, който трябва да ги получи. Остава ви само да натиснете бутона изпрати..

– изпращане на снимки и други файлвое по скайп, icq или друга програма
Това е сравнително най-лесния вариант, ако вече използвате някоя от посочените програми за комуникация. За целта намерете абоната на който искате да изпратите снимката и дайде с десния бутон на името му. Трябва да има опция за изпращане на файлове. Когато я натиснете ще ви се даде възможност да намерите снимката или снимките в компютъра си и да му ги прикачите. Остава само той да ги приеме и готово.
Друг алтернативен вариант тук е просто да отворите прозореца на човека, който искате да получи снимки и да завлачите самата снимка (файла) до полето за писане с мишката си и да я пуснете там. Това ще свърши същата работа като прикачването.

– качване на снимките в сайт за споделяне на снимки и пращане на линк към тях
Има и много сайтове в които може да си направите профил и там да качвате своите снимки и албуми. Така те винаги ще бъдат в интернет и дори да не сте си на компютъра, може да влезето от произволен компютър и да покажете снимките си на някой като му изпратите линк.

– споделяне на снимките в албум във фейсбук или друга социална мрежа
Вече всеки има профила във фейсбук. Там прикачването на снимки и създаване на албуми е супер лесно. Просто си влезте в профила и намерете линка Качи снимка или видео. С това се отваря форма, която ви иска да посочите къде във вашия компютър е файла със снимката или снимките и просто да ги прикачите. Така те стават достъпни във вашия профил и приятелите ви могат да им се порадват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.