Как се прави плейлиста в youtube.com

Youtube.com е популярен сайт за споделяне на видео съдържание. Сайтът е собственост на google от няколко години и съдържа милиони клипчета с всякакво съдържание и тематика.
В него всеки може да качи домашно заснето клипче, което едиснтвено трябва да не нарушава правилата им за качване на видео, както и имат изисквания за големина и формат.
Друга много полезна опция е възможността да си създадете плейлиста или различни плейлисти с клипчета групирани по съдържание, които да си пускате да гледате.
За да направите плейлиста, преди всичко трябва да имате регистрация в сайта youtube или поне гугъл акаунт, който да асоциирате с youtube и който да използвате. Когато го направите ще може да създадете плейлиста.
Самото създаване на плейлист, освен от меню плейлисти във вашия youtube профил може да стане и по следниия начин:
Първо отворете клипче, което искате да вкарате в плейлистата. Под самото видео има бутон “Добавяне към ” (ако сте в българския вариант). Когато цъкнете на този бутон ще видите плейлистите които имате създадени до момента и имате възможност да добавите клипчето в плейлиста който искате.
Ако нямате създаден плейлист, от същото падащо меню има опция Add to new playlist, която ще ви даде възможност да създадете нов плейлист и после да добавите клипчета в него. Всяко следващо клипче може да добавяте аналогично към плейлистта който искате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.