Как се прави клипче

Може би сте гледали хилядите и милиони клипчета в интернет и в сайтовете за видео споделяне. При тях на някакъв обикновено музикален фон върви видео или снимково съдържание, като може да има субтитри към него.
Такива клипчета не са толкова сложни за правене и се искат сравнително малко компютърни умения и повече работа и ръчкане.
За да си направите такова клипче, първото, което трябва да имате е самия сценарии да ви е в лгавата или още по-добре да си го нахвърлите някъде да не забравите нещо.
Следващото, което трябва да направите е да си набавите отделните кадри било то снимки или видео, както и да си набавите фоновата музика, глас или всичко, което смятате да използвате в клипчето.
За сглобяването на самото клипче, може да използвате много и различни програми за видеомонтаж. Някой от тях са сравнително прости за работи, а други по-професионални и скъпи и си изискват доста умения за работа. Такава програма за видео монтаж има и в самия windows и си върви с него – windows movie maker. тази програма е изключително лесно за ползване. Просто подреждате отделните кадри, музика, глас, снимки в реда в който желаете и накрая правите клипчето във формат какъвто желаете от възможните в програмата.
Разбира се, винаги може да изтеглите и някой конвертор за видео файлове и да конвертирате в желан от вас фомрат, който не се поддържа от програмата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.