Как се прави кисело зеле

February 8th, 2012 by

Киселото зеле е продукт, който по традиция се прави в българското семейство като зимнина и е нещо което присъства под една или друга форма на трапезата ни през зимата.
Приготвя се в началото на ноември месец и може да изкара цяла зима, докато е студено, а дори и после да бъде консервирано.
Избират се средно големи и стегнати зелки, които се разцепват откъм кочана на 3-4 сантиметра дълбочина. След това се подреждат в бидон плътно и се притискат отгоре с дървен похлупак и камък или друго към дъното на бидона.
Следва заливане със солен разтвор от студена вода и морска или готварска сол в съотношение 10 литра вода и 400 грама сол.
Така приготвената саламура трябва дада покрие зелето и да излезе на около 10-15 см над похлупака, който затиска зелето.
Няколко дни след слагането на зелето трябва да започне претакането на зелето, т.е. подмяна на саламурата. Това става в продължение на две седмици и през ден. Източването може да стане с маркуч.
Когато зелето втаса добре, може да започнете консумасията, като когато вадите зелки, не забравяйте отново да претискате другите към дъното и да не остават непокрити в саламура – зелев сок.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

One Response to “Как се прави кисело зеле”

  1. Ирина says:

    Супер, точно търсих как да приготвя за зимата подобно нещо и статията се оказа много полезна :))

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg