Как да си направя автокаско

February 5th, 2012 by

Автокаското е вид автомобилна застраховка, която към момента е пожелателна за разлика от Гражданска отговорност и покрива по-големи и повече щети сравнено с гражданската.
В различните компании има различни нива на автокаското, но пълното автокаско би трябвало да покрива различно щети от птп или други повреди по автомобила независимо по чия вина са причинени (ваша или чужда).
Стъпките за направа на автокаско са няколко.
Първото нещо което може да направите е да съберете оферти, мнения на приятели и т.н. за различните застрахователни компании.
Това е важно не само за да сравните цените, но и е добре да се ориентирате в услугата, която компаниите предлагат, доколко е качествена тя, плащат ли на време при настъпване на застраховатлено събитие, доколко са коректни.
След като съберете оферти и си изиберете застрахователната компания, която да ви направи автокаското, би трябвало да закарате колата да и направят опис, снимки и окончателна оценка, както и да попълните договора за полицата и да заплатите самата застраховка.
Прегледа и заснеманате на колата, някои компании предлагат услуга това да стане на посочен от вас адрес, като на място идва техен мобилен застраховател и оформя всички документи, както и прави нужните му снимки и оглед.
Когато попълвате полицата внимавайте всички екстри и елементи от колата да са ви застраховани (например автокасетон и друго допълнително оборудване). Гледайте внимателно и какви щети се включват в полицата. Примерно дали застрахователят поема щети от пожар, кражба и т.н.
След като попълните всичко, в полицата е оказано от кога влиза в сила вашата застраховка и ако нещо се случи след този период в рамките на застрахователния период, застрахователят е длъжен да покрие щетите, според описаното в полицата.
Относно плащането, някои застрахователни компании предлагат услугата разсрочено плащане. Така вместо да давате сумата на куп, може да платите на две, три или повече части. Следете внимателно вноските си, защото ако пропуснете някоя вноска и настъпи застррахователно събитие, може застрахователите да оспорят застрахователната премия, която ви дължат. Политика на някои от компаниите е да напомнят предварително за предстоящи вноски и така да ви информират.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg