Какви документи трябват за работа в Англия UK и как мога да си ги подготвя

Какви документи трябват за работа в Англия и въобще как да си подготвите нещата, които ви трябват за UK? Това е въпрос, който вероятно касае всички, които са се запътили на работа в обединеното кралство.
Ако сте решили да работите в Лондон или друг град във Великобритания, най-добрият и сравнително сигурен начин е да си намерите работа от тук, че фирма, която да ви подготви и необходимите документи. Това важи с пълна сила особено ако нямате познати там и не сте ходили досега.
Също добър вариант е да сте висококвалифициран специалист и от тук да успеете да се свържете с работодател там, който да ви предвижи документите и да ви издаде работна карта. Може да се поразровите и в сайтове за търсене на работа. Обикновено това важи само за квалифицирани специалисти, защото иначе работодателите не се наемат да се занимават с документи ви при положение, че могат да наемат някой с вече уредени документи.
Друг вариант, който много хора правят е да тръгнат натам и на място да се опитат да намерят работа и съответно да подготвят документите си.
Ако изберете последния вариант, по-добре потърсете някой, който предлага услугата подготовка и придвижване на документи. Такива обикновено могат да поемат и счетоводството ви после и да ви дават някой консултации и насоки. Тази услуга естествено се заплаща, но обикновено си струва 50-100 паунда които ще дадете за това и те ще ви прекарат през цялата процедура, която е необходима към момента.
За да знаете какви документи ще са ви необходими и да си ги подготвите от тук, винаги може да звъннете на някой посредник и да го попитате какво ще му трябва за да ви задвижи документите. Вероятно е той още по телефона да ви обясни какво да набавите.

3 thoughts on “Какви документи трябват за работа в Англия UK и как мога да си ги подготвя

 1. Здравейте.
  Аз и моята жена искаме да работим в Англия, Лондон. Ние намерихме няколко обяви за детегледачка + домакинска работа. Пуснахме няколко имейла, и веднага ни отговориха, че искат да ни наемат на работа. Проблема е в документите. Казват ни, че трябва да се свържем с техите адвокати и да искаме да ни пуснат документите за семейна виза. До тук добре, но ни искат 700-1000 паунда за самата виза.

  Наш приятел лни каза, че е достатъчно само да ни пуснат един договор за работническа карта, и когато пристигнем на мясо и се запознаем с работодателя, чак тогава можем да си пуснем документите за визата и за номера на сметката.

  Въпросът мие, има ли такова нещо като работническа карта, и ако има, ние можем ли наистина да работим извесно време в Англия само с този документ. А и колко струва, ако е валиден изобщо?

  Благодаря ви предварително.

 2. За радост на всички от началото на тази година паднаха ограниченията за работа в Англия и вече не са необходими работни карти. Все пак документи отново са необходими. 🙂

 3. И как се изваждат тезик документи? Лично ли се подготвят или работодателят съдейства?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.