Как се свалят тапети

December 28th, 2011 by

Решили сте да направите ремонт или освежаване на дома и се чудите дали може сами да се справите със свалянето на старите тапети и замяна с нови. Отговорът е по-скоро Да. Свалянето на тапети не е кой знае каква философия и всеки би трябвало да може да се справи. Тук ще ви представя някои неща и техники, които е добре да знаете и в зависимост от вашия случай да използвате.

Преди всичко подгответе помещението за ремонта. Осигурете си възможност за удобна работа и имайте предвид, че при всеки ремонт има доста отпадъци, прах и мръсотия. Най-добре изкарайате всичко от стаята, а мебелите, които не можете, просто покрийте добре с найлони и пристегнете с хартиено тиксо. Такива и всякакви материали за вашия ремонт може да закупите от почти всеки магазин за бои, тапети и железария или големите хипермакети за такива стоки.
Друго, което може да направите е да покриете и облепите пода покрай стените. Това важи особено в случаите, ако подът е с някакъв текстилен материал – килим или мокет.
Вече може да пристъпим към свалянето. Аз лично използвам малка шпакличка, с която си помагам. Ще ви трябва и съд с вода и гъба или валяк.

Първо пробвайте да сваляте тапета от стената без да мокрите. В някои случаи, ако лепилото ви не е било добро, тапетите се свалят лесно и на цели листи. Ако са залепени добре, обаче ще трябва да се потрудим.
Намокрете малък участък от тапета с вода така че да се накисне и започнете да остъргвате тапета от стената. Напоение участък би трябвало да се сваля лесно със шпакличката. Внимайте да не остават парченца от тапета или лепило по стената.
След като обработите участъка, накиснете и третирайте следващ участък, докато минете цялата стена.
Внимавайте, ако сте на пакловка да не наранявате много стената или да не свалите цели парчета от шпакловката.

Би трябвало за няколко часа да се справите с цялата стена.
Ако тапетите са упорити и се свалят трудно, може да проверите и за препарати за сваляне на тапети, които вече се продават в магазините. С тях напръсквате тапета според инструкциите и после той се сваля значително по-лесно и бързо.
В краен случай и ако не ви се занимава, може да се обърнете към фирма или просто да намете някой да ви свали тапетите.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg