Как да шофирам по икономично

August 22nd, 2011 by

Има различни трикове и въобще начин на каране, които могат да направят вашия автомобил по-икономичен. Важна е и техническата изправност на автомобила: добре работещ и с добра центровка двигател, изправни спирачки, които спират добре, добре напомпани гуми.
Има и някой неща, които увеличават разхода на гориво. Например допълнителни елементи към колата: багажници, ремаркета, отворени прозорци при по-висока скорост, натоварен автомобил с хора / багаж.
Ето какво може да направите за да карате по-икономично:
– проверете горе изброените неща дали са ви ок и в норма
– ускорявайте плавно и не се състезавайте
– при извънградско поддържайте равномерна скорост (казват, че най-икономична е 90-100км/ч)
– не включвайте климатик и други консуматори
– по-възможност не носете много багаж и не претоварвайте автомобила
– при спускане може да използвате инерцията на колата и да освобождавате от скорост, въпреки, че това е доста опасно, забранено и не се препоръчва за неопитни шофьори
– тествайте при какви обороти колата ви е най-икономична. Също така забележете дали харчите повече гориво като ускоряате на ниска предавка или по-скоро като бързо вдигнете предавките.
– избирайте по-галдки пътища (без дупки) и по-възможност без много спирания (светофари)
– когато сте на светофар, не изключвайте двигателя (мит е че при престоя на светофар, той трябва да се изключва за икономия, защото при стартиране на двигателя се изхвърля гориво, което е повече отколкото ако стоите с включен двигател докато трае светофара).
– научете се да намалявате скоростта със скорости, а не със спирачки

Въобще има доста трикове, които могат да се ползват и на които трябва да свикнете докато шофиране. С тях наистина разхода пада с до литър – два на сто километра.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg