Как да следя маслото на колата и къде се долива

August 26th, 2011 by

Щом четете тази статия, значи отскоро имате автомобил или просто досега не ви се е налагало да го поддържате.
Нужно е да се знаят някои неща за поддръжката на автомобила, които всеки собственик трябва да прави като процедури периодично. В това число е и проверката на нивото на маслото. Аз го правя веднъж месечно или преди всяко по-дълго пътуване с автомобила.
Маслото може да проверите, като отворите предния капак (ако двигателят ви е отпред) на автомобила. Оставете капака отворен като го подпрете със специалната подпора (метална пръчка, която се намира под капака).
След това намерете, къде ви стои щеката за маслото. Това е дълга пластина, която влиза до най-долу на двигателя и завършва с пластмасова дръжка, чрез която може да бъде изтеглена. Стой някъде в центъра и горе на двигателя.
Изтеглете щеката за маслото и забележете до къде е омаслена. На щеката трябва да има две резки. Едната трябва да маркира долното ниво до което може да е маслото, а другата горното. Добре е маслото да е някъде по-средата на щеката. Ако е зацапана повече щеката, може да я почистите с парцалче и да замерите отново.
Внимание: замерването се прави при изстинал двигател и автомобила не трябва да е поставен под наклон.
Ако има нужда да се долива масло, вземете от маслото подходящо за вашия двигател и долейте. Доливането става от голяма капачка, която се намира най-горе върху вашия двигател. Отвийте я и долейте.
Обикновено, когато в сервиз ви сменят маслото, поставят маркер кога трябва да се смени пак маслото и какво масло е сложено. Този маркер е обикновено бележка, която се лепи под капака или на шофьорската врата, когато е отворена. На тази бележка пише следваща дата за смяна на маслото или на колко километра трябва да се смени. Също така пише и вида на сложеното масло.
Ако не може да се справите сами със смяната на масло, най-добре посетете сервиз.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

One Response to “Как да следя маслото на колата и къде се долива”

  1. aneta says:

    kolko kolichestvo tryabva da doleya,imam krysler neon 1998…dnes dolyah 4 litra i mi kazaha che tova e losho za kolata

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg