Кое му е якото на форекс търгуването

предимства на форекс

Ще набележим пет неща, които правят форекс търговията уникална и апетитна за много трейдъри, които се впускат да търгуват на валутните пазари.

1. Пазара е отворен 24 часа в денонощието
Тъй като търговията е световна и по-всяко време има отворена някоя борса, това позволява и форекс пазара да е отворен в продължение на 24 часа, като в различните време се търгуват по-активно различни валути в зависимост от това коя сесия е активна в момента.

2. Висока ликвидност
Ликвидността е възможността един актив да бъде превърнат бързо в пари с минимални цена на тази обмяна. Във форекс това означава, че можем да конверитраме големи суми при сравнително малки разходи, както и да влизаме и излизаме от пазара, когато пожелаем.

3. Ниска цена на транзакцията
Цената на транзакцията при форекс се нарича спред и това е разликата между курс купува и курс продава.

4. Leverage
Форекс брокерите позволяват търгуването при висок leverage, което пък е добре, защото може да търгувате (купувате / продавате) валута за от няколко десетки до няклко хиляди пъти повече пари отколкото имате, а вие да печелите от разликите в курсовете на които сте купили и продали.

5. Потенциала за печалба от покачването и спада на цените
На валутния пазар все още няма ограничения за посока търговия. Това означава, че ако смятате, че валутната двойка ще е увеличението на стойността, можете да го купя, или да отидете дълго. Също така, ако смятате, че може да намали в стойността, която може да го продаде, или да отидете кратко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.