Как да интервюирате потенциални служители за работа

July 12th, 2011 by

В тази статия са представени няколко съвета, които ще ви помогнат да направите по лесно интервюто с вашите нови потенциални служители. Как да отсеете най-добрите, да проверите техните способности, опит, култура и въобще дали ще паснат със средата и атмосферата във вашата фирма.

Първото важно нещо, което трябва да направите е да отсеете кандидати, чрез преглеждане на информацията, която са ви изпратили за себе си: автобиография, мотивационно писмо. Изберете хора, които наистина смятате за подходящи и бихте искали да чуете, особено ако кандидатите са много и би ви отнело доста време да се видите с всички.

Друг трик за предварително отсяване на кандидати е телефонно интервю. Чрез обаждане по телефона, може да спестите време и за двете страни и да добиете малко по-пълна картина от представената в автобиографията. Имайте предвид, че ако позицията за която човека кандидаства е по-сериозна и отговорна, ще е по-добре да се прескочи тази стъпка и да се премине към директно виждане и интервю.

Преди интервютата е добре да се подготвите добре за всеки отделен служител, който ще интервюирате. Набележете си неща от автобиографията, които искате да го попите, набележете си други въпроси. Важно е вие да управлявате интервюто и да задавате конкретни въпроси, които ще ви дадат нужните представи за кандидата и ще ви помогнат при последващия избор.

Друго важно нещо е на самото интервю, кандидата да добие представа каква ще е неговата точна роля в организацията, какви ще са изискванията към него и какво той може да очаква от вас.
По време на интервюто или след него, може да си нахвърляте важни неща, за да ви е по-лесно после при анализа на кандидатите и при самия избор.

На самата среща бъдете спокоен, излъчвайте увереност и предразположете кандидата да даде най-доброто от себе си.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg