Team building активности и упражнения или как да сработите екипа си

В различните бизнеси или когато много хора разботят на едно място, обикновено се сблъскват различни индивидуалности, различен бекграун и опит, различен стил на живот, персоналности и така нататък. Общо взето различни хора, които трябва да се сработят като екип.
Има различни активности и упражнения, които могат да се направят за могат да разботят всички тези различни хора добре заедно, което пък е важно за добрата ефективност на екипа.
Ето няколко стъпки, които биха ви помогнали за да изградите добър екип и да го сработите добре:
• Задайте си въпроса какво не е наред и защо имате нужда от това сработване. Определете за себе си какви са търканията в екипа ви и върху какво може да се поработи.
• Определете целите, които искате да постигнете. Това може да бъде направено на база горните точки, които сте дефинирали като слабост на добрия ви и ефективен екип.
• Определете бюджета за тийм билдинг, като предварително може да се запознаете с оферти на предлагащи тийм билдинг компании или просто да си организирате нещата сами.
• Изберете точните упражнения и активности, които ще ви помогнат да постигнете целите на тийм билдинга. Ако сами си организирате нещата, може да се наложи да почетете малко повече по темата и да дефинирате упражненията и активностите.
• Организирайте самите упражнения – добрата организация и подготовка на упражненията е много важна за правилното протичане на тийм билдинга, както и за достигане на целите, които са набелязани.
• По-време или след упражненията дискутирайте с хората си за самото упражнение. Къде сте били силни или както ви е издънило или как е трябвало да стане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.