Шофиране в зимно време

зимно каране

Зимата изисква много предварителни настройки на автомобила, както и умения за шофиране при зимни условия. Някои от нещата, които трябва да пипнете по автомобила са: зимни гуми, да се запасите с вериги за сняг, някой от течностите имат зимни алтернативи.
Ето няколко съвета, как де се подготвите и да карате през зимата:
• Подгответе автомобила. Сменете гумите си със зимни такива. Заредете охладителната система на колата с антифриз срещу замръзване. Сложете зимна течност за чистачки, както и има специални зимни чистачки.
Също така има препарати, които могат да се използват против замръзване на стъклата, гумените уплатненията на вратите и ключалките.
• Карайте внимателно и при повишено внимание. Карането при зимни условия изисква повече време за реакция на автомобила. Например се увеличава спирачния път, колата може да поднесе и други.
• Спазвайте по-голяма от обичайното дистанция с предните автомобили
• Изпозлвайте основни пътища, ако е възможно. Те би трябвало да са добре почитесни и опесъчени.
• Тествайте колата си на място където няма движение и е безопасно за това как спира и поднася.
• Ако тръгвате на дълъг път се уверете, че автомобила има достатъчно гориво, както и вземете топли дрехи, завивки и храна. Възможно е да закъсате и да трябва да изчакте помощ няколко часа.
Карането при зимни условия не е толкова страшно, а и може да е приятно, ако сте внимателни и се научите как да го правите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.