Как да поддържам личната си мотивация

May 23rd, 2011 by

Често, когато трябва да свършите нещо, не сте щастливи да го правите или просто не ви се прави това, което трябва. Няма значение колко трудоемко е то и какво усилие ще ви коства, понякога е трудно или скучно или и двете.
Ето няколко съвета които ще ни помогнат да сме по-мотивирани:
• Решете защо трябва да вършите даденото нещо. Тоест намерете си причина, която да ви мотивира и надъха. Винаги има така, дори нещото, което трябва да свършите да изглежда, че трябва да се свърши просто защото „трябва“. Определете мотивацията си да свършете даденото нещо. Ето няколко примера:
o За да задържа работата си
o За да увелича заплата си
o Да получа някакво признания
o За да имам повече опит
o Да събера знания
o Ще ми помогне за нещо в бъдеще и т.н.
• Срещнете страховете си. Често не правите нещо, просто защото ви е страх да го свършите. Помислете какво толкова може да стане и вижте дали няма да спечелите повече, ако просто го направите въпреки страха си. Страховете трябва да се превъзмогват. Ето някой страхове, които могат да ви блокират да свършите нещо:
o Не знам достатъчно и не смея да попитам
o Какво ще кажат другите за мен, ако го направя…
o Как ще реагират шефовете ми ако го направя, но не е правилно..
o И други
Просто забравете страховете си и го направете.
• Започнете да вършене нещо по задачката. Дори и малко да е. Възможно е като започнете работа по това, просто да тръгнат нещата и да свършите всичко. Понякога не започваме да правим неща, просто защото не знаем от къде да я захване.
• Можете да си поставите някаква лична награда за по-добра мотивация. Примерно:
o Ако свърша това, ще хапна вкусен сладолед
o Ако го свърша ще си позволя почивка някъде
o И т.н.
За някой по-специфични задачки, може би ще имате нужда от допълнителни книжки или някой да ви насочи и да ви помогне с личната мотивация.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg