Как да взема оборудване на изплащане – всичко за лизинга

Оборудването на лизинг е сравнително лесен и прост процес, който ако бъде пресметнат и извършен правилно, може да ви доведе много позитиви за вашия бизнес. Лизингът е чудесен начин за разрастване на вашия бизнес без да е нужна голяма инвестиция и затваряне на много пари на момента.
Взимането на неща на лизинг е практика в компании в много страни. Приблизително 40% от оборудването в икономиките е на лизинг, като 80% от компаниите използват такова лизингово оборудване.
Ето няколко примерни стъпки как може да вземем оборудване на изплащане:
• Изберете необходимото оборудване, което ще ви трябва и изберете продавач на това, което сте си набелязали. Може да направите някакъв рисърч дали няма нещо по изгодно или дали не може да получите по-добра оферта, за маркираното оборудване.
• Оценете каква сума ще ви трябва за да купите необходимото
• Подгответе основна информация за вашата компания. Тя ще ви е нужна за кандидастването за лизинга. Всеки фомуляр за лизинг изисква приблизително еднаква информация като:
o От колко време е вашата компания
o Фирмен банков акаунт и контактна информация
o Референции от компании с които сте работили, а понякога и гаранти за вашия лизинг
• Кандидаствайте. Вече знаете какво ви трябва и сте подготвили необходимата информация. Провете дали търговеца отдава на лизинг или си намерете лизингова компания с условията, които биха ви устройвали и кандидаствайте за отпускането на лизинга. Попълването на всички документи и отговора на самата компания дали ви одобрява или не лизинга може да отнеме известно време, така че го имайте предвид.
• Може да има три възможни отговора по кандидатурата ви за лизинг:
o Одобрен сте. Действайте съгласно договореното и довършете всички необходими документи по лизинга.
o Не се одобрен. Може да се опитате да намерите друга лизингова компания или банка, където да кандидаствате отново.
o Необходима е повече информация. В този случай подсигурете необходимата информация и изкчайте един от двата горни отговора.
• Когато сключите договора за лизинг, не забравяйте да следите клаузите и да покривате всички задължение навреме, за да имате добър кредитен рейтинг и за да не ви включат в списъци като лош кредитополучател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.