дебитни карти

Как да си направя дебитна карта

April 11th, 2011 by

Дебитната карта е вид срество за разплащане при покупка на стоки и услуги. Представлява пластмасова карта със стандартизиран размер и с магнитни съхранение на данни в нея. Всяка карта е свързана към определена картова или друга сметка и при работа с картата се отчитат движения и по-сметката към нея.
Дебитните карти могат да се ползват за плащане на каса в магазини, за получаване на пари, за теглене на пари от банкомат, за интернет разплащания и други.

Ето как да си направите дебитна карта:
1. Изберете си някоя банка. Вече не вярвам да няма банка, която да не може да ви извади такава карта. Може да проучите и различни банки и да видите какви са им условията, такси, лихви за откриване на сметка и издаване на дебитна карта.
2. След като сте си избрали ще трябва да попълните документите заедно със служител от банката.
3. Обикновено след попълване на документите се чака изестно време за издаване на картата. Може да отнеме между седмица и две, след което ще трябва да отидете във въпросния клон на банката да си я вземете или вероятно може да ви я пратят по пощата или куриер. В другите страни има такава услуга, за България не знам.
4. При получаване на картата, обикновено е получавате със запечатан и непрозрачен плик, който съдържа вашия пин код. Всяка карта има пин код (обикновено 4 цифрен код за сигурност), който ще ви се изисква всеки път при плащане на каса или при теглене на пари от банкомат. Запомнете кода на изуст и не го казвайте или пишете по картата или някъде другаде във вас.
5. По желание може да смените пин кода, който ви е даден с ваш, който може да си запомните по-лесно. това става на банкомат. Просто поставете картата в устройството и следвайте инструкциите. Смяната на пин код обикновено е в “Други услуги” от менюто на банкомата.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg