wireless router

Как да инсталирам wireless router – за начинаещи

April 6th, 2011 by

Инсталирането на безжичен рутер (wireless router) е чудесен начин да споделяте интернет между няколко компютъра. Това е идеално решение за дома или офиса, особено ако ползвате повече от един компютър, лаптоп или друго устройство с wifi модем.

Изграждането на подобна мрежа, ще ви даде и отговор на въпроса как да споделяте картинки, видео, файлове, мрежови устройства като принтери, скенери и други.

За съжаление различните модели изискват различна инсталация и при някой инсталацията на рутера става лесно като деткса игра, а при други е малко по тегаво.

Все пак ще синтезираме основните стъпки при инсталация на безжичен рутер, които може да пробвате да направите сами. Ако не стане, винаги може да викнете някой да ви го инсталира както трябва.

1. Разопаковайте рутера от кутията. Би трябвало да имате: самия рутер, захранване към него, инсталационен диск, книжка с инструкции, мрежови кабели (като опция).

2. Поставете рутера близо до вашия компютър. Извадете мрежовия кабел на компютъра от лан картата и го пъхнете в wan-слота на рутера. Отзад на рутера им един слот за влизащия интернет и няколко, в които директно може да включите вашите компютри (out). С друг мрежови кабел, може да вържете рутера с настолното си pc.

3. След това включете рутера в захранването. ЩЕ забележите, че лампичките започват да светят.

4. Пъхнете инсталационните диск и преминете през мениджъра за инсталация. След инсталация рестартирайте, ако се налага.

5. Проверете дали имате интернет. Ако не вероятно ще са необходими допълнителни настройки на вашата мрежа.
Възможно е и вашия доставчик на интернет, да записва мак-адреса на вашата лан карта. В този случай, той вече “вижда” мак адреса на рутера. Затова ще трябва да му се обадите, да пусне интернет на новия мак адрес.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

3 Responses to “Как да инсталирам wireless router – за начинаещи”

  1. СТ says:

    Как се слага парола на мрежата?

  2. howto says:

    Трябва да се влезе в рутера и да се конфигурира мрежата. Ако искаш кажи ми какъв е модела на твоя рутер и аз ще ти пиша как се конфигурира съответния модел рутер.

  3. atanas says:

    d link dir 501

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg