Как да управлявам личните си финанси

March 27th, 2011 by

Управлението на личните финанси е нещо, което изисква много дисциплина и постоянноство. Проучвания показват, че отнема поне две седмици за да се научите да не харчите безразборно. Започнете още от днес и се опитайте да си изградите навик на харчене и пазаруване, така, че да може максимално да управлявате своя бюджет.

Управление на личните финанси – съвети:

1. Направете си справка точно с колко пари разполагате по сметки, както и си запишете колко са месечните ви приходи.

2. Опитайте се след това известно време да записвате всичко, което харчите, като започнете от периодичните сметки които плащане, минете през разходите за храна и всичко, друго което харчите.

3. Прегледайте списъка с харчовете. ЩЕ се учудите колко по-голям е от списъка с приходите. 🙂 Сега разгледайте разходите по-внимателно и се опитайте да маркирате разходи, които бихте могли да не правите, импулсивни разходи и въобще вижте къде и как може да оптимизирате вашите разходи.

4. Опитайте се когато пазарувате да не действайте импулсивно. Замисляйте се дали наистина имате нужда от това, което купувате.

5. Направете си график за покупки и предварително си правете лист на покупките, както и преценявайте дали и от какво имате нужда.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg