Как да запиша диск

запис на диск

Как се записва информация за диск, било то cd (компакт диск) или dvd диск?
Преди всички, трябва да налични следните неща за да може да запишете диск на вашия компютър:

– да имате записвачка на самия компютър. Повече компютри вече са със записващи устройства
– да имате инсталирана програма за запис на дискове – такава програма е например Nero
– да имате празни сд или dwd

Как се записва самия диск:

1. Стартирайте програмата за записване, която имате на вашия компютър.

2. В зависимост от това коя е програмата и каква версия е, тя може да разглежда по различен начин, но най-общо ще има възможност за избор на какъв диск искате да записвате: cd, dwd. Може да ви накара и да изберете какво ще записвате: музика (аудио диск), мп3, файлове, видео(двд).

3. След като сте избрали в стъпка две, ще се отвори прозорец за избор на файловете, които искате да се запишат. В различните програми е различно, но най вероятно ще има два прозореца: единия за празния диск, а другия с файловете от вашия компютър. ПРосто взимайте файловете от компютъра. Провлачвайте ги и ги пускайте в прозореца на празния диск.
Повечето програми имат прогрес бар, чрез който може да следите колко място ви остава от диска. Обикновените сд са 700мб най-често, а двд са около 4,2гб.

4. След като сте избрали файловете, намерете бутона за записване. Може да е burn, write или нещо такова. С това трябва да започне самия запис. Има вероятност програмата да ви пита някой неща допълнително. Например на каква скорост да се запише диска.

5. Изчакайте да се запише всичко и програмата да изпише съобщение, че е готова със записа. Това може да отнеме малко време. След като всичко е ок, би трябвало вашето устройство да се отвори само. Затворете програма. Вкарайте обратно диска и проверете дали записа е бил сполочлив и всички файлове са както сте ги избрали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.