Какво да избера – квартира или общежитие

Бил съм на общежитие само в началото на моето судентство и то за една година. Следващите години съм бил само на квартири.
Бих казал, че и двете си имат своите плюсове и минуси.
Плюспвете на общежитието са изключително ниската (символична цена), многото нови приятели там и възможностите за яки купончета. За други плюсове сега не мога да се сетя.
В общежитието в повечето случаи е доста мизерно. Надявам се скоро всички студентски общежития, а и студентските градчета да ги пооправят и малко от малко да заприличат на стабилни места за живеене.
В общежитието няма самостоятелност. Обикновенно в стаите са натъпкани по 2-3 студента, а те не са много големи.
Колкото до кварите – при всички положение си търсете нещо без хазяи. Мнооого рядко се случва да се живее с хазяи и те да се окажат готини хора. Повечето са гадни бабички и дядовци, които само гледат как те прецакат и да ти вземат пари, бъркат ти се във всичко и.. абе не е добра идея да се живее с хазяи.
Цените на квартирите са доста по високи и ако изберете квартира, трябва да имате гарантиран приход, с който да си я плащате. Освен това отделно са и всички сметки и консумативи, които някъде достигат като сума, колкото наема.
Абе и двете трябва да се пробват. Ако сте суденти, първи курс е добре да започнете с общежитие. Така много по-бързо ще навлезете в нещата и ще намерите много нови приятели, а за по-натам може да се ориентирате с колеги и приятели и да намерите квартира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.