Как да направя добра рекламна кампания

January 28th, 2013 by
Няколко са важните стъпки и неща, които трябва да направите за да направите наистина добра и успешна рекламна кампания. Едно от важните неща в началото е да определите таргет групата на вашия продукт или услуга. Иначе казано за кой е предназначен вашия продукт. Това може да направите базирайки се на анкети, маркетингови проучвания, конкурентни анализи.
След като определите своя таргет, трябва набележите каналите, в които ще тече вашата реклама и как най-ефективно бихте достигнали до таргет групата.Проучете и цените на съответните рекламни канали и проверете дали дадения канал е достъпен за планирания бюджет. Ако не е, може да замените с друг канал. Например да се откажете от телевизионна реклама за сметка на печатна реклама.
След като вече имаме набелязани канали е важно да се предвиди рекламен бюджет. Тук освен, че трябва да определите необходимите средства, е добре да направите анализ колко потребители би ви донесъл всеки вложен лев и дали разхода е оправдан спрямо крайните резултати и печалби.
След като бюджета е заложен трябва да се измисли логиката и самите реклами като криейтив и реализация. Тук трябва да се планира спрямо предвидения бюджет. Друго важно нещо е анализа на резултатите по време и след рекламната кампания. Обработката на резултатите и отчитане на ефективността на рекламната компания.

 

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg