Как да се грижа за татуировката си

July 12th, 2012 by

След като вече си имате татуировка, може би се питате какви грижи да полагате за нея, така че да не се инвектира раната и да се запазят цветовете в последствие.

Първото нещо, което трябва да направите докато още сте при татуиста е да го разпитате как да се грижите за татуировката си. Все пак той би трябвало най-добре да знае и да ви даде точните съвети.
Когато се приберете с новата татуировка, следвайте инструкциите, които ви е дал. Не разопаковайте татуировката. Би трябвало да е опакована, намазана и превързана добре. Това се прави за да се предпази раната от бактерии.
След като вече премахнете превръзката след като сте я държали колкото са ви казали, може би ще искате да измиете татуировката. Направете го с хладка вода и течен антибактериален сапун.
Поинтересувайте се за специалните продукти и лосиони за татуировки и си набавете за мазане. Хубаво е в продължение
Забравете топлата вана или плуване в басейни, докато татуировката е още нова. Душ – може.
Няколко дни след като татуировката е направена, може да забележите, че тя леко се бели. Това е нормално и няма нужда от паника. Може да прилагате топли влажни компреси няколко пъти на ден за по 2-3 минути. В никакъв случай не се опитвайте да махнете коричката, която се образува през първите дни. Тя ще падне сама с течение на времето.
Друго важно нещо е да пазите татуировката си от слънце. Ултравиолетовите лъчи могат да накарат цветовете да избледнея. Използвайте слънцезащитни кремове с фактор по-голям от 30.

През първите дни и седмици, татуировката търпи промяна и цветовете се фиксират, кожата се възстановява. Цветовете в началото са много наситени, после може да ви се стори, че леко избледняват. Това не трябва да ви плаши, тъй като това са нормалните процеси по заздравяне и фиксиране на новата татуировка.

Ако все пак видите, че новата татуировка започне да се възпалява или кожата не спира да пари и боли, обърнете се веднага към вашия татуист или дерматолог.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg