Какво гориво да ползвам – газ, бензин, дизел

July 24th, 2012 by

Когато си избираме автомобил определено трябва да помислим и на каква гориво искаме да е той. Дали ще е на бензин или дизел и съответно пък ако е на бензин дали да не е допълнително с газ или метан.

Вероятно всеки вид гориво си има своите привърженици, както и плюсове и минуси.

Някои хора предпочитат дизеловите автомобили защото са по лесни за управление, по икономични, а и до скоро дизелът беше доста по евтин от бензина и наистина излизаше икономично да се кара дизелов автобил. Съвременните системи за впръскване на дизел в двигателят го правят достоен заместник на бензина. Минус на дизела е може би по-трудното запалване и нуждата от подгряване преди запалване зимно време. Разбира се в новите автомобили това е максимално добре решено.

Бензинът е най-често използваното гориво. То дава добра мощност на двигателят и всеки, който е карал на различни видове автомобили с различно гориво, знаят каква е разликата, когато двигателят е бензинов. Бензинът обаче е скъп и карането на бензин не е толкова икономично, а и не е много еко, както и дизелът.

Газ или метан. Това е едно добро решение от гледна точка икономия и еко. И двете горива са сравнително по евтини от алтернативите и безспорно метанът остава най-икономичното популярно горива с което може да карате. При него обаче инсталацията е доста скъпа и това спира много хора да преминат към този вид гориво.

Всичко с горивата е въпрос на избор, сметки и свикване.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

One Response to “Какво гориво да ползвам – газ, бензин, дизел”

  1. bgtuner says:

    Най-правилният избор на вида двигател на новият ви автомобил би трябвало да бъде изведен от това как карате: градско/извънградско, къси/дълги разстояния в града, ежедневно или само през уикендите и официалните празници и най вече колко километра изминавате годишно. В зависимост от отговорите на тези въпроси лесно може да се ориентирате кой вид ДВГ би ви бил най-изгоден.
    Като пример можем да вземем кратки разстояния в града и не ежедневна употреба – подходящият автомобил е този с малолитражен бензинов двигател.

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg