Как се тегли кредит и какво трябва да знам

January 22nd, 2012 by

Една от услугите от които банките и банкоподобните институции печелят е кредитирането.

Кредитите биват различни видове: потребителски, ипотечни и лихвата и условията по тях варира в зависимост от условията на банката.

Освен лихвата има и други неща за които трябва да внимавате. Примерно дали ви се искат гаранти към кредита, които да обезпечат вашия кредит, ако вие не може да го плащате. Дали трябва да заложите допълнително имущество, дали кредита ви обвързва с други услуги на банката като примерно да получавате месечната си заплата там и други.

Все пак ето няколко стъпки, които според мен задължително трябва да направите, като тръгнете да теглите кредит:

Проучете условията във всички възможни банки. Не се хвърляйте на първата и добре проучете всички промоции и възможности за бързи кредити, които ви се предлагат.

Запознайте се с лихвата, допълнителни такси и как ще бъдат разсрочени вноските.

Избягвайте взимането на сума, която е по-голяма от това, което ви е необходимо всъщност. Взимането е сравнително лесно, харченето също, но след това парите трябва да се връщат. 🙂

Определете си колко пари на месец бихте могли да давате за главница по кредита и лихви. Така може да си определите и продължителността на кредита, както и колко ще изтеглите.

Вижте какви са изискванията и какви документи и допълнителни неща трябва да предложите. Проверете дали има някакви допулнителни обвързващи клаузи като например заплатата ви да трябва да се превежда в дадената банка.

Провере дали има някакъв гратисен период в който банката може да ви изчака в случай, че се бавите с вноските. Това може да се случва понякога за периода на кредита, а банките в тези случаи може да задействат процедури по събиране на взиманията, запориране на сметки, вкарване във черни кредитни списъци и други подобни. Това важи дори когато сте гарант по кредит.

Проверете в каква валута ще ви е най-изгодно да вземете кредита. Обикновено кредитите са в лева, евро или долари, но понякога се предлагат и в други валути.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg