Как се прави кисело мляко

January 22nd, 2012 by

Технологията за производство на кисело мляко не е много сложна и естествено може да си направите кисело мляко в домашни условия.
Основното при производството на кисело мляко е заквасване на прясното мляко, т.е. ви трябва закваска и прясно мляко.
За да си направите кисело мляко следвайте следните няколко неща:
Първото трябва да направите е да сварите прясното мляко.
След това свареното мляко се разпределя в буркани .. да речем в компотени. Бурканите се оставят на място където някокло часа ще бъдат неподвижни.
Оставят се с млякото да поизстине малко. трябва да е на около 40 градуса млякото, като в него се слага закваскавата.
На всеки буркан се слага по една супена лъжица закваска.
Закваската е кисело мляко, което е подквасено преди това. Може да се ползва и купено кисело мляко от магазина, но не е гаранция какво ще стане и сложете малко повече закваска.
Когато слагате купено от магазина мляко може да сложете малко повече. Освен това гледайте млякото да е колкото се може по-близко до киселото, примерно да няма голям срок на годност и да не бъка от консерванти.
Закваската трябва да е добре разбита с лъжица и когато се внесе в млякото се разбърква добре.
След като сте внесли закваската може да затворите буркана с капачка и е добре да ги завиете с кърпа или одеало за да се запази топлината на млякото.
След няколко часа, може да проверите дали млякото е стегнало и узряло.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Recent Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg