Как да наема автомобил и какво трябва да знам

January 22nd, 2012 by

Наемането на автомобил е услуга, която в България май не е толкова популярно, но в другите държави се ползва много. Разбира се и тук има много компании и фирми, които отдават автомобили под наем и въобще не само автомобили, а и камиони, лимузини, джипове и всичко, което се движи.
Сега много популярно е да се наемат автомобили и по специално луксозни такива и лимозини за различни събития като сватби, абитуриентски балове, партита или просто за обиколка и гъзария.
Какви за цените за наемане на автомобил? При различните компании и в зависимост от автомобила цените варират. Повече фирми предлагат и много допълнителни екстри, които може да повишат базовата цена. Такива са наемане на gps, вериги, багажник или друго оборудване към колата. В някои случаи може да наемете автомобила и със шофьор. Все пак по мои наблюдения базовите цени за България, пък и това, което съм виждал за чужбина и по-специално наемане на автомобил в Италия, Испания, Гърция, Великобритания, Германия, Белгия и други държави в Европа са цени от сорта на 30 до 100 евро на ден, в зависмост от автомобила. Имайте предвид, че повече компании искат и депозит, който после възстановяват. Той вариара и пак по мои наблюдения е от 100 до 300 евро в зависимост от компанията и колата.
Ето няколко правила и стъпки, които може да използването при наемането на автомобил:
Първото нещо е да се поразровите в интернет или във вестници за обяви и да проверите за оферти за наемане на автомобил. Определете си какво точно ви трябва като кола и не се изхвърляйте.
Друго, което трябва да направите е да се запознаете с условията на фирмата от която ще наемате. Разберете колко е депозита, колко са допълнителните екстри и базовите цени за наетия автомобил.
Някои компании имат и специални изисквания за шофьорите. Провете и това.
При наема на автомобил, горивото, което си изхабите се заплаща от вас, така, че като връщате колата, не забравяйте да я заредите, защото иначе може да ви я таксуват по цени на фирмата.
Проверете дали в цената е включена застраховка и каква.
Свържете се с фирмата или резервирайте автомобила онлайн за избраните дати. Не знам как е в българаските сайтове, но съм ползвал сайтове на чужди компании и наемането и резервирането на колата става изцяло онлайн. Само отивате в офис на фирмата да си вземете ключовете и посочвате в кой офис на фирмата ще ги върнете.
Някои компании предлагат дори услуга да дойдат да ви докарат колата и после да си я вземат.
Имайте предвид, че когато наемате автомобил в някои фирми, цената е само за един шофьор, т.е. вие и ако искате и някой друг да кара се заплаща допълнителна такса за втори шофьор.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg