Как да промотирам уебсайта си

July 2nd, 2011 by

Изготвянето и стартирането на добър сайт за вашия бизнес е важна стъпка, но е само началото за изграждането на успешен сайт. След стартирането трябва да се намери начин за промотирането на сайта и вкарването на потребители в него.

Начините за популяризиране са различни. Разбира се най-добрия начин е сайта ви да се разпространи от самосебе си, но това за съжаление става много рядко.

Онлайн популяризиране:

В тази публикация ще застъпим основно начините за онлайн популяризиране на вашия сайт.
Изборът на начин е въпрос на стратегия и зависи от това какъв е моделът на сайта, какво точно се очаква като аудитория, колко сме склонни да вложим в популяризирането и т.н. По-добре е в случая да изберете онлайн маркетинг специалист, който знае какво прави и може да ви препоръча точния начин за вашия бизнес.

Ето все пак няколко различни идеи:

1. Прес съобщение
Може да напишете кратки статии представящи вашия сайт и да ги разпространите, като ги изпратите на различни медии. Ако идеята ви е уникална и яка, те могат да се запалят и отразят това, което предлагате под някаква форма.

2. Youtube промотиране
Използвайте youtube.com за да популяризирате вашия сайт. Може да изготвите рекламните клипчета, клипчета с полезна информация или дори да брандирате канал в този или друг видео сайт.

3. Маркетинг за търсещи машини
Промотирайте сайта си чрез PPC методите в търсачки като Google, Yahoo и Bing. При този метод трябва да плащане за показването на вашите реклами (линкове) в тези в резултатите на тези търсачки. Плаща се обикновено за клик върху вашата реклама, т.е. доведен потребител на вашия сайт. По-добре наемете някой който разбира да управлява тези ваши кампании.

4. Форуми
Използвайте специализираните форуми за да промотирате вашия уеб сайт или това, което предлагате. Избягвайте да спамите във форуми. Някои са доста чуствителни и веднага може да си спечелите бан. Просто изразявайте мнения, влизайте в дискусии и давайте решения на други потребители. В замяна може да сложите вашия сайт като подпис под мненията си примерно.

5. Социални медии
Facebook и twitter са чудесна среда за популяризиране на вашия бизнес. Това да се научите как да ги използвате правилно и ефективно обаче си е цяла наука.

6. Blog коментари
Друг интересен подход е да започнете да си водите блог с полезни за потребители от вашия таргет статии или да коментирате (отново без да спамите) по други блогове, които са със сходно съдържание.

7. Сайтове за обяви
Публикувайте ваша обява в сайтове за обяви, където може да сложите обявата си в подходяща категория. Някои таквиа сайтове предлагат и безплатни обяви, но по-добре е да платите за някакви вип листване и челни позиции.

9. Банер кампании
Въпреки, че е скъпо, може да планирате и банер кампании в различни други сайтове. При този вид реклама обикновено плащате за 1000 излъчвания на вашата реклама (банер) като има варианти за таргетиране на банера. Цената варира. Този вид реклама ви носи по-скоро имиджов ефект, но може да вкара известен трафик към сайта ви. Криейтива на банера тук е важен.

10. SEO или отпимизация за търсещи машини (търсачки)
Оптимизацията на съдържанието ви е дълъг и сложен процес, но успеете ли да заемете водещи позиции в търсачките по определени ключови думи, ще може да вкарвате таргетиран трафик към сайта си.

Това са част от начините за популяризиране на сайта. Тук само ги засегнахме, но всеки един от тях може да се развие в десетки статии.

Твоята реклама на това място?

Искаш ли твоята реклама да стои на това място и всеки влязъл в  статията да я види?

Професионална SEO оптимизация от експерти - нашата дигитална агенция предлага професионални SEO услуги, управление на онлайн репутация (ORM); консултации за различни уеб проекти, изгработка на уебсайт или електронен магазин; управление на ppc реклама и управление на представянето на вашата компания в социалните мрежи. Разгледайте и заявете своята уеб услуга сега на www.reshenia.com

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 Uni-muni.com. All rights reserved. Entries RSS
TRUSTi.ca verified
Uni-muni.com е проект на Диномика ЕООД. Други проекти: Дигитална агенция | SEO оптимизация | ORM - онлайн репутация | Изработка на уебсайт | Боби Бончев | Александър Ненов | Trio.bg